vrijdag, 23. december 2011 - 9:40

Lanceerbuis aanslag gerechtsgebouw door duikers gevonden

Amsterdam

Door de duikers van de Defensie Duikgroep is vrijdag de vermoedelijk bij de aanslag op het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg gebruikte lanceerbuis opgedoken. Dit heeft de politie vrijdagmiddag laten weten.

Het gaat om een ongeveer 1,20 meter lange buis, die geschikt is om eenmalig een projectiel af te schieten. De pijp is door forensisch specialisten in beslag genomen en zeer zorgvuldig ingepakt voor nader onderzoek. De lanceerbuis wordt naar het NFI overgebracht voor forensisch onderzoek. 'Het rechercheteam is zeer verheugd met deze vondst', aldus de politie.

Eerdere berichtgeving
In verband met de aanslag op het gerechtsgebouw op 21 september vond de zoekactie in het water van de Stadionkade plaats. De Defensie Duikgroep startte vrijdagmorgen met de zoekactie in het water van de Stadionkade in verband met de granaataanslag op het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg op 21 september jl.

Het onderzoek naar dit ernstige misdrijf is volgens de politie nog in volle gang. Bij de aanslag is vermoedelijk vanaf de schouder een raket afgeschoten vanuit een lanceerbuis. Het lijkt hierbij te gaan om een raketwapen dat slechts eenmalig gebruikt kan worden. Bij de aanslag op het afzonderlijke gerechtsgebouw “De Bunker” op 2 april 2007 werd waarschijnlijk een zelfde soort raketwapen gebruikt.

Op verzoek van de politie en Openbaar Ministerie doen specialistische duikers van de Marine Duikgroep in een ruim gebied onderzoek. Hierbij maken ze ook gebruik van speciale sonarapparatuur.
Provincie:
Tag(s):