donderdag, 4. augustus 2011 - 11:31

Lancering overheidsbreed homo-platform tijdens Gay Pride

Den Haag

Minister Marja van Bijsterveldt is zaterdagmiddag 6 augustus aanwezig bij de lancering van een overheidsbreed platform dat homo-emancipatie op de overheidswerkvloer op de agenda gaat zetten. Dit heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap donderdag laten weten.

Samen met medewerkers van de ministeries van Defensie, Veiligheid & Justitie, Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Milieu, het UWV en Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) zal zij de naam en logo van het platform bekend maken. Met de lancering van dit platform heeft Nederland wederom een wereldwijde primeur.

De lancering vindt plaats in aanwezigheid van vele nationale en internationale gasten, zoals de Amerikaanse ex-militair en activist luitenant Dan Choi, Europarlementariërs Sophie in ’t Veld, Marije Cornelissen, Wim van de Camp en mensenrechtenverdediger Boris Dittrich van Human Rights Watch.

Ook zijn 15 Europese beleidsmakers van politieorganisaties uit Zweden, Noorwegen, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Ierland, Groot-Brittannië en Nederland present.

Het platform dat wordt gelanceerd is een Nederlands samenwerkingsverband van de personeelsnetwerken van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) van de genoemde overheidsorganisaties én de homo-hetero-alliantie SHK-AFMP/FNV.

De belangrijkste doelstelling van het platform is het creëren en behouden van een sociaal veilige werkomgeving voor LHBT-personeel bij overheidsorganisaties.
Provincie:
Tag(s):