maandag, 12. december 2011 - 0:08

Langzaam-aan-actie boze vrachtwagenchauffeurs rustig verlopen

Utrecht

De langzaam-aan-actie van boze vrachtwagenchauffeurs op de Nederlandse snelwegen heeft vanochtend niet tot grote problemen geleid.

De verkeersveiligheid is niet in het geding geweest zo meldt een woordvoerder van het KLPD. Op tientallen locaties zijn actievoerende vrachtwagenchauffeurs gesignaleerd, zowel vanaf de grond als vanuit de lucht.

Op de A50 ter hoogte van Ravenstein kon de Verkeerspolitie van het KLPD een handgemeen voorkomen door tijdig in te grijpen. Een bestuurder van een personenauto was voor actierijdende vrachtwagenchauffeurs gaan rijden. De man is meegenomen naar de afrit, waar ook een tweetal vrachtwagenchauffeurs stopten. De medewerkers van de Verkeerspolitie konden een handgemeen voorkomen door er tussen te gaan staan.

Op de A4 ter hoogte van Bergen op Zoom belandde een vrachtauto in de middenberm, die vermoedelijk uit moest wijken voor een colonne vrachtauto’s. Deze vrachtwagen wordt in de loop van de middag geborgen. Rijkswaterstaat handelt daar te plaatse af.

De chauffeurs hielden hun actie uit onvrede tegen de oprukkende inzet van goedkopere Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs in het wegtransport.
Provincie:
Tag(s):