vrijdag, 18. februari 2011 - 23:32 Update: 08-07-2014 1:00

Late treffer Cairo helpt Heracles aan punt in Utrecht

(ElfVoetbal)Het is FC Utrecht wederom niet gelukt om na een duel tegen Heracles Almelo als winnaar van het veld te stappen.

Door een vlotte treffer van Ricky van Wolfswinkel leek de ploeg uit de Domstad lang op een driepunter af te stevenen. Invaller Ellery Cairo besliste met de late 1-1 anders.

FC Utrecht begon zeer voortvarend aan de wedstrijd, want al in de derde minuut was het raak. Ricky van Wolfswinkel sierde zijn rentree in de basis op met een treffer door een afgemeten pass van Dries Mertens als een echte spits langs doelman Remco Pasveer te werken. Op slag van rust ontsnapte de verder zwak spelende thuisclub aan de gelijkmaker. Everton raakte met een geplaatst schot de lat boven doelman Michel Vorm. Aan de andere kant waren Mertens, Van Wolfswinkel en Kevin Strootman (paal) in één aanval dichtbij nummertje twee.

Ook de tweede helft kende weinig fraaie momenten. Heracles Almelo leek niet bij machten om te profiteren van een mindere dag van Utrecht en zo wederom op vreemde bodem tegen verlies aan te lopen. In de voorlaatste minuut bezorgde Cairo met een artistiek hakje achter het standbeen langs zijn ploeg een niet meer verwachte gelijkmaker.