maandag, 21. februari 2011 - 14:20

Leden internationaal opererende skimbende aangehouden

Amstelveen

De Bovenregionale Recherche Zuid-West Nederland heeft maandag 17 verdachten aangehouden in de leeftijd van 20 tot 40. ‘Zij worden verdacht van oplichting, aan skimmen gerelateerde strafbare feiten en van deelname aan een criminele organisatie’, meldt de politie maandag.

Aanhoudingen
De aangehouden verdachten hebben allemaal de Roemeense nationaliteit. Er werden zes verdachten aangehouden in een pand in Spijkenisse, drie verdachten in een pand in Amstelveen en acht verdachten in een pand in Amsterdam.

Alle drie de panden werden doorzocht waarbij diverse skimapparatuur in beslag werd genomen, evenals administratie, communicatiemiddelen, computers en twee Audi's.

Skimmen
Het onderzoek startte naar aanleiding van de aanhouding van Roemeense mannen in 2010, die zich in Nederland bezig hielden met het skimmen van onbemande tankstations.

Uit dit onderzoek bleek dat een grote groep Roemenen zich op grote schaal bezighield met dit soort feiten. Deze groep richtte zich voornamelijk op betaalautomaten in winkels.

Zij pleegde inbraken in winkels om de betaalautomaten te kunnen voorzien van skimapparatuur. Met de verkregen bankgegevens werden bedragen opgenomen in onder andere Canada en Mexico.

Verder onderzoek
Het rechercheteam onderzoekt de zaak verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):