woensdag, 14. september 2011 - 19:43

'Leden motorclubs vertonen crimineel gedrag'

Amsterdam

De Nederlandse politie zegt in een intern rapport dat leden van motorclub als de Hells Angels en Satudarah, bijna allemaal crimineel gedrag vertonen. Vrij Nederland heeft de hand weten te leggen op het rapport over Hells Angels en andere 1%-MC´s in Nederland.

Hoewel de kopstukken van de Hells Angels en Satudara bestrijden dat er onderling problemen zijn, waarschuwt de politie in het uit 2010 daterende rapport voor mogelijke `frictie´tussen de motorclubs.

De Nationale recherche heeft het rapport samengesteld om bij collega´s meer kennis te brengen over de motorclubs. De bronnen van het rapport zijn vooral de onderzoeken naar de Hells Angels die tevergeefs door justitie werd bestempeld als criminele organisatie (Acroniem) en het Kobalt onderzoek naar de moord waarbij volgens justitie leden van de Limburgse Hells Angels chapter de Nomads betrokken waren. Hoewel beide onderzoeken strandde bij de rechtbank, zegt de politie veel informatie over de motorclubs ingewonnen te hebben.

Het rapport geeft eveneens een beeld over de hiërarchie binnen de motorclubs. De plichten van members zouden onherroepelijk leiden tot criminelenactiviteiten als afpersing, mishandeling, handel in drugs en wapens.
Provincie:
Tag(s):