dinsdag, 1. november 2011 - 22:35 Update: 08-07-2014 0:27

Lee Towers krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvre Prijs van Van Vollenhoven

Rotterdam

In een uitverkocht Ahoy Rotterdam ontving zanger Lee Towers dinsdagavond uit handen van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven de Radio 5 Nostalgia Oeuvre Prijs.

Cheque meteen naar Daniel de Hoed
Eveneens ontving de zanger een cheque ter waarde van € 5.000,-- , die door hem meteen werd gedoneerd aan het kankercentrum Erasmus MC – Daniel den Hoed in Rotterdam.

Hoewel de uitreiking van de prijs voor de zanger geen verrassing was, bleef de komst van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven naar Ahoy tot aan het laatste moment voor de zanger een groot geheim.

Het vormde daarmee een prachtig sluitstuk van het programma voor de pauze, met behalve de prijsuitreiking ook het duet met kleindochter Jet Vrolijk en collega Anita Meijer.

Met het duet tussen Lee Towers en zijn negenjarige kleindochter Jet bracht de zanger ‘de derde generatie Towers’ naar Ahoy. In navolging van haar moeder Claudia, de jongste dochter van Lee Towers, die jarenlang als danseres betrokken was bij de Gala of the Year concerten van haar vader, zong de kleine Jet eenmalig een duet met haar opa.

Tot ontroering van het publiek brachten zij het nummer ‘Ik wou dat ik voor een keer in mijn leven een tovenaar kon zijn’, het nummer dat Lee Towers ooit op single uitbracht met BNN-oprichter Bart de Graaff.

Het eenmalige ‘One Night Only’ concert in Ahoy werd geopend met een ouverture waarin een prominente hoofdrol was weggelegd voor musical grootheden Pia Douwes, Joke de Kruijf en Marleen van der Loo.

Vlak voor de opkomst van Lee Towers brachten zij op een klassieke wijze het door Barry Manilow geschreven nummer ‘Forever and a Day’, waarna Lee Towers, inclusief Holland Showballet, de Jody’s Singers en het Metropole Orkest begon aan zijn jubileumconcert in Ahoy.

Met het nummer ‘I Honestly Love You’ bracht de zanger een muzikale ode aan zijn vrouw, zijn gezin en vrienden, op wiens steun hij al meer dan 35 jaar mag rekenen. Zichtbaar geëmotioneerd stond de zanger stil bij het overlijden van goede vrienden die vanavond tot zijn spijt niet meer aanwezig konden zijn.

Na de pauze ontving de zanger Los Angeles, The Voices met wie hij de wereldwijde klassieker ‘The Impossible Dream’ vertolkte. Onder de 11.000 bezoekers bevonden zich ook een groot aantal BN-ers, die als speciale gast rondom het centraal gelegen podium een plaats hebben gekregen.
Categorie:
Tag(s):