dinsdag, 15. maart 2011 - 10:29 Update: 08-07-2014 0:59

Leeggeroofd Feyenoord vraagt KNVB om Lerby aan te pakken

[ELF-Voetbal] Feyenoord is het meer dan zat dat alle grote talenten al op jonge leeftijd worden weggehaald van Varkenoord. De club heeft de KNVB ingeschakeld nu opnieuw een jeugdspeler dreigt te vertrekken.

Het AD meldt dat Feyenoord de KNVB per brief heeft gevraagd om zo snel mogelijk actie te ondernemen tegen zaakwaarnemer Sören Lerby van Essel Sports Management. De Deen zou de regels hebben overtreden bij het begeleiden van Karim Rekik.

De 16-jarige jeugdinternational staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester City. Feyenoord wil dat ook de handelswijze van die club tegen het licht wordt gehouden. De Engelsen en Lerby meldden zich onlangs in De Kuip om te melden dat Rekik geen contract bij Feyenoord zal tekenen, maar naar Engeland zal verkassen.

Officieel mogen clubs pas spelers vanaf zestien jaar een contract aanbieden en mogen spelers ook pas vanaf die leeftijd een zaakwaarnemer hebben. Feyenoord verdenkt City en Lerby er echter van dat het Rekik al vóór zijn zestiende heeft benaderd.

Lerby is zich echter van geen kwaad bewust. "Ik ben als ervaren spelersbegeleider na zoveel jaar goed bekend met de FIFA-reglementen. Die reglementen respecteer ik en die zijn niet overtreden", zegt hij in De Telegraaf. "Als een speler die nog geen contract heeft zelf naar het buitenland wil, kan ik of de club hem niet tegenhouden. En je kunt Manchester City niet kwalijk nemen dat het een jeugdspeler zonder contract binnenhaalt."

Feyenoord wil een einde maken aan de praktijken, omdat de club al meerdere malen 'beroofd' is van spelers. Jeffrey Bruma (Chelsea), Rajiv van la Parra (Caen), Kyle Ebecilio (Arsenal) en Nathan Ake (Chelsea) gingen Rekik voor. Voor de club wordt het steeds moeilijker om talenten te binden. Joey Sleegers, die net als Ake en Rekik in Feyenoord B1 speelt, tekende gisteren wel een driejarig contract.
Categorie:
Tag(s):