maandag, 12. september 2011 - 18:55

Leerlingen De Dyk halen 680 kg zwerfafval op!

Leeuwarden

Afgelopen vrijdag 9 september, trokken de leerlingen van De Dyk (school van OSG Piter Jelles) door de straten van het stadsdeel Oud-Oost in Leeuwarden. Gewapend met prikstokken en vuilniszakken maakten ze de straten vol overgave schoon. In totaal haalden de 315 leerlingen 680 kg afval op. De actie werd gecoördineerd door de Gemeente Leeuwarden en Het Meetingpoint.

Het Meetingpoint werd ingeschakeld door de gemeente Leeuwarden voor de coördinatie van het project en koppelde de actie, die is voortgekomen uit het gemeentelijk plusproject Zwerfafval, aan De Dyk. De Dyk maakte de actie daarop onderdeel van de introductieweek van de leerlingen en de maatschappelijke stage.

Naast het opruimen van zwerfafval werd er ook graffiti verwijderd en werden verdeelkasten schoongemaakt en overgeschilderd. Het was een hele klus, maar met een brandschoon resultaat. Wethouder Isabelle Diks sloot de ochtend af om 11.30 uur en was trots op de inzet van de leerlingen bij deze grote schoonmaak. Ze beloonde hen met een tegoedbon. Voor Leeuwarden, maar ook voor de leerlingen, was het een zeer geslaagde Nederland Schoon-dag.

Het Meetingpoint is een extern werk- en ervaringsproject van De Brêge (school voor Praktijkonderwijs van OSG Piter Jelles). Daarnaast zorgt het Meetingpoint voor de coördinatie van Maatschappelijke Stages voor verschillende scholen van Piter Jelles.

De Dyk is een moderne mavo; een school waar leerlingen met een vmbo-t advies op een eigentijdse manier worden voorbereid op doorstroming naar de havo of het mbo. Er is een leer- en leefomgeving die leerlingen de mogelijkheid biedt zich te verbinden met hun passie, hun talenten en hun verantwoordelijkheden.
Provincie:
Tag(s):