dinsdag, 15. februari 2011 - 21:45

Leerlingen hebben Talent voor de Zorg

Emmen

Leerlingen van de afdeling Zorg en welzijn vmbo van het Hondsrug College in Emmen hebben ouderen van woon-en zorgcentrum De Zuidermarke in hun woonplaats een geweldige dag bezorgd tijdens de beauty verwendag.

De leerlingen hadden de opdracht de verwendag helemaal zelfstandig te organiseren. Die opdracht omvatte het maken van het draaiboek, bestellingen plaatsen, boodschappen halen, uitnodigingen versturen, interviewen van de doelgroep tot en met de uitvoering van de dag zelf. Daarnaast gaven de leerlingen van klas 4 ook de haar-en schoonheidsbehandelingen. Vier leerlingen vormden de ‘directie’. “Zij stuurden de gehele dag een groep van rond de zestig vierde klas leerlingen aan”, vertelt kernteamleider Tonnis Bos. “Zij deden dat op een fantastische wijze.”

De bewoners van De Zuidermarke werden ontvangen met koffie en een plak zelfgebakken cake. Daarna gingen ze met de leerlingen van de vierde klas mee naar de praktijklokalen. Hier kregen ze een watergolf- , schoonheids- en/of een manicurebehandeling. “Ik vond het geweldig”, vertelde een opgetogen mevrouw Niemeijer. “We kregen echte rollers in het haar, koffie met broodjes en een lekkere soep. Een mannelijke bewoner kreeg ook een schoonheidsbehandeling. Dat is toch geweldig. Of niet dan? Straks hebben we nog een bingo, eens kijken of ik nog mooie prijzen kan winnen!”

Alle bewoners van De Zuidermarke kregen als dank een doosje bonbons. De leerlingen werden meermalen bedankt voor hun inzet en één mevrouw zei lachend: “Dit is wel voor herhaling vatbaar hoor. Leuk om eens een dagje iets anders te doen!” De leerlingen reageerden net zo enthousiast: “Het was erg gezellig en geweldig om te doen. Kunnen we dit niet vaker organiseren? Misschien wil ik wel de ouderenzorg in. Dit is veel leuker dan ik verwacht had.”

Op 17 maart gaan de leerlingen van het Hondsrug College op herhaling. Dan houden ze een beauty verwendag voor verstandelijk beperkte zorgvragers. Volgens het trotse docententeam van Zorg en welzijn van het Hondsrug College hebben de vmbo-leerlingen bewezen dat ze kwaliteit kunnen leveren.
Provincie:
Tag(s):