zondag, 8. mei 2011 - 23:09

Leeuwarden opgeschrikt door vurige nacht

Leeuwarden

De nacht van zaterdag op zondag was een nacht met vele kleine brandjes. De hulpdiensten hadden het druk met zes opzettelijk aangestoken brandjes.

Zo stonden om 4.00 uur in de Spoorstraat 32, een vuilniscontainer en een schutting stonden hier in brand. Waarschijnlijk is de container die tegen de schutting stond in brand gestoken. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.

Een half uur later werd op de Verkorteweg een papiercontainer in brand gestoken. De container stond tegen de gevel van het pand en de vlammen sloegen hoog tegen de gevel op. De gewaarschuwde bewoners konden de brand zelf doven.

Op de Oostersingel werden om 4.30 uur twee fietsen die tegen de voorgevel van een woning stonden in brand gestoken. De brand werd door agenten geblust. De gevel van het pand raakte beschadigd.

En op dezelfde Oosteringel werden een half uur later drie vuilniscontainers in brand gestoken. De brandweer bluste de brand.

Op De Fennen werd rond 5.30 uur een vuilniscontainer in brand gestoken. Ook deze brand werd door de brandweer geblust.

Om 6.00 uur ws het raak op het Dragoonsplein. Hier was een ondergrondse container in brand gestoken. Ook voor deze brand moest de brandweer uitrukken.
Provincie:
Tag(s):