donderdag, 17. november 2011 - 22:19

Legaal motorcrossen op het terrein bij Zuidwolde

Zuidwolde

Sinds vorige maand heeft het terrein ten oosten van de N48 en ten noorden van de Zuidwoldiger waterlossing definitief de bestemming motorcrossterrein gekregen. Het terrein wordt sinds eind jaren ’60 gebruikt door motorsporters. Wethouder Jan ten Kate:”Een langdurig proces is hiermee goed afgerond. Daar zijn we als gemeente blij mee. Mede dankzij de betrokkenheid van de omwonenden zijn er goede gebruiksvoorwaarden voor het terrein opgesteld”.

In 1980 is de MotorCrossClub Zuidwolde opgericht. Bestuurslid Erik Posthumus is ontzettend blij met de bestemmingswijziging: “Dankzij de inzet van provincie en gemeente is onze trainingsfaciliteit gelegaliseerd. Hierdoor zal het zogeheten ‘wildcrossen in de regio worden beperkt. Onze Club kan zich nu weer ten volste inzetten voor het begeleiden van jonge starters in het uitoefenen van de motorsport”.

Twee jaar geleden verleende de provincie de milieuvergunning. In de vergunning staat dat het terrein met name gebruikt wordt voor trainingen. Maximaal 4 uur per dag op de woensdag, zaterdag en de zondag. Tijdens de trainingen mogen maximaal acht motoren actief zijn. Daarnaast mogen er maximaal acht trainingswedstrijden per jaar gehouden worden.

Het terrein heeft een totale oppervlakte van circa 5 hectare en ongeveer 3 hectare is daadwerkelijk in gebruik als motorcrossterrein. Het overige deel bestaat uit bos en een ven. Het circuit heeft een lengte van ongeveer 1.100 meter. De breedte van de baan varieert van ongeveer 5 tot 7 meter met op diverse plaatsen springbulten.

Het terrein is nu nog bereikbaar vanaf de pech-/parkeerplaats van de N48. Volgend jaar wordt de toegang verlegd naar de zuidoost-zijde van het terrein. Hiermee wil de gemeente de verkeersveiligheid verbeteren.
Provincie:
Tag(s):