maandag, 24. januari 2011 - 22:51 Update: 08-07-2014 1:00

Leo Beenhakker door Feyenoord per direct op straat gezet

Rotterdam

(Elf Voetbal) Leo Beenhakker is alsnog per direct vertrokken bij Feyenoord. De clubleiding van de Rotterdammers heeft hem op straat gezet, omdat er sprake is van een vertrouwensbreuk.

Volgens algemeen directeur Eric Gudde was deze beslissing onontkoombaar. Beenhakker haalde twee dagen voor de wedstrijd tegen Ajax fel uit naar de clubleiding van Feyenoord, nadat hem was verteld dat zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract niet zou worden verlengd. "We zitten met de club in een uiterst turbulente periode waarin blind vertrouwen en volledig respect naar elkaar toe cruciaal zijn", aldus Gudde.

"Het is door alle uitlatingen die Leo Beenhakker de laatste dagen heeft gedaan duidelijk dat hiervan geen sprake meer is. In het belang van de club hebben we hem daarom vandaag verteld dat zijn werkzaamheden per direct stoppen. Via zijn zaakwaarnemer heeft hij later op de dag aangegeven dat een door Feyenoord voorgestelde 'minnelijke regeling' wat hem betreft niet aan de orde is. Dit betekent dat we zijn basissalaris tot 1 juli zullen moeten doorbetalen op basis van de exit regeling in zijn contract."

Feyenoord is druk doende om snel een vervanger te vinden voor de openstaande functie. Tot die er is, neemt de directie de werkzaamheden van Beenhakker voorlopig waar. "Waarbij uiteraard voortdurend zal worden overlegd met de technische staf. Voor alles is het de komende weken zaak er met zijn allen voor te zorgen dat we op alle mogelijke manieren zorgen dat Feyenoord punten gaat pakken. Dat lukt alleen - nee, dat gáát lukken - door er met de spelers, technische staf, clubleiding en supporters eensgezind de schouders onder te zetten en alles te geven wat in ons vermogen ligt."
Categorie:
Tag(s):