dinsdag, 8. maart 2011 - 21:22 Update: 08-07-2014 1:00

Libië mag kwalificatieduel niet in onveilig Tripoli spelen

(Elfvoetbal) De politieke onrust in Libië heeft ervoor gezorgd dat het nationale voetbalteam eind maart niet in Tripoli mag voetballen. De Afrikaanse voetbalbond (CAF) zoekt naar een neutraal terrein, waar de interland tussen Libië en de Comoren afgewerkt kan worden.

Het duel stond gepland tussen 25 en 27 maart en wordt gespeeld in het kader van de kwalificatie voor de Afrika Cup 2012. De CAF oordeelt echter dat Tripoli niet veilig genoeg is om te voetballen. Libië leidt in de kwalificatiegroep, waar ook Mozambique en Zambia in zitten.

Vorige week werd al bekend dat het Afrikaans kampioenschap voor spelers onder de 20 jaar niet doorgaat. Dat evenement zou tussen 18 maart en 1 april plaatsvinden in Libië. Volgende week wordt bekend wanneer en waar het toernooi wél gehouden zal worden.

Overigens is het ook nog niet zeker of de wedstrijd tussen Ivoorkust en Benin op 25 maart doorgaat. Ook in Ivoorkust is het onrustig. "Mocht de veiligheid niet voor honderd procent gegarandeerd zijn, dan wordt een neutraal terrein gezocht of wordt het duel uitgesteld", meldt de CAF.
Categorie:
Tag(s):