zondag, 10. april 2011 - 9:39

Lichamen 6 doden winkelcentrum geborgen. Onder de doden geen kinderen

Alphen aan den Rijn

De lichamen van 6 dodelijke slachtoffers bij de schietpartij op zaterdag zijn in de nacht van zaterdag op zondag uit het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn geborgen. Dit heeft de gemeente zondag laten weten.

Update 16.15 uur
Bij de dodelijke schietpartij zaterdagmiddag in Alphen aan den Rijn zijn geen minderjarigen om het leven gekomen. Dat heeft burgemeester Eenhoorn zondag bekendgemaakt op een persconferentie in zijn stad.

De zes mensen die zaterdag zijn omgekomen zijn drie mannen en drie vrouwen. De omgekomenen vrouwen zijn 45, 68 en 91 jaar oud. De mannen waren 42, 49 en 80 jaar oud. De slachtoffers komen allen uit Alphen aan den Rijn.

Onder de zeventien gewonden zijn acht vrouwen en negen mannen. Twaalf van hen liggen nog in een ziekenhuis, waarvan er zeven zwaargewond zijn. Onder de gewonden zijn ook twee kinderen van zes en tien jaar. Het jongste kind verblijft op dit moment nog in het ziekenhuis.


Update 14.00 uur
Slachtofferhulp neemt zondag contact op met alle directeuren van Alphense scholen om hen te adviseren over de begeleiding van de leerlingen.

Update 13.00 uur
Maandag 11 april, is er vanaf 10 uur een condoleanceregister in de centrale hal van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn beschikbaar.

Update 11.00 uur
Auto's kunnen worden opgehaald uit de diverse parkeergarages van de betrokken winkelcentra. Bij de Ridderhof kan dat alleen onder begeleiding van de politie.

Eerdere berichtgeving
Winkelcentra Atlas, Aarhof en Herenhof zijn inmiddels wel al vrijgegeven, het winkelcentrum De Ridderhof waar de bloedige schietpartij zaterdag plaatsvond is nog niet vrijgegeven.

Rechercheonderzoek ’s nachts doorgegaan
Het rechercheonderzoek naar de schietpartij waarbij zo ver nu bekend zeven dodelijke slachtoffers zijn te betreuren, is de hele nacht doorgegaan. Gedurende dit onderzoek lagen de zes lichamen nog in het winkelcentrum.

Minutieus onderzoek
De forensische opsporing deed minutieus onderzoek naar sporen op de plaats delict. Het team werd hierbij bijgestaan door het landelijke team forensische opsporing.

‘Hoewel inmiddels is vast komen te staan wie de schutter was, is er nog wel een strafrechtelijk onderzoek nodig om naast het horen van getuigen, ook forensisch tot op de bodem uit te zoeken wat er zaterdag in het winkelcentrum is gebeurd. Dat is de reden dat de forensische opsporing op de plaats delict net zo zorgvuldig onderzoek verricht als bij een zaak waarbij er nog geen dader bekend is’, aldus de politie zondag.

Explosievenonderzoek eerst
Het forensisch onderzoek kon pas worden gestart nadat het onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van explosieven was afgerond. Zodra het onderzoek dit toeliet, werden de lichamen naar een andere locatie overgebracht. Het team stelde in het belang van de nabestaanden alles in het werk om dit zo snel als de omstandigheden dit toelieten, dit af te ronden.

Bewoners winkelcentra terug
Nadat het onderzoek naar de explosieven in de winkelcentra Atlas, Aarhof en Herenhof was afgerond konden ook de bewoners van geëvacueerde woningen terug naar hun woning. Zij zijn rond 01.00 uur vannacht weer teruggekeerd naar hun woning.
Provincie:
Tag(s):