dinsdag, 24. mei 2011 - 10:29

LID neemt meer dan 200 verwaarloosde konijnen in bewaring

Kampen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in de gemeente Kampen 218 verwaarloosde konijnen in bewaring genomen. De eigenaar kreeg vorige maand al een proces-verbaal voor onder andere verwaarlozing van de dieren.

De eigenaar hield in totaal bijna 250 konijnen. Van 218 konijnen die hij binnen hield was de huisvesting echter niet in orde. In het schuurtje waarin ze verbleven was het te warm en er was ook geen aanvoer van frisse lucht. De konijnen zaten bovendien in opgestapelde kratten en tonnen, waardoor ze geen bewegingsvrijheid hadden. Sommige konijnen waren ziek en hadden vechtwonden aan kop en lichaam, maar een dierenarts werd niet ingeschakeld. Ook is meerdere keren geconstateerd dat de konijnen geen beschikking hadden over drinkwater.

Omdat de eigenaar sinds het laatste bezoek van de inspecteur van de LID niets aan de situatie had verbeterd, zijn de dieren in opdracht van Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in bewaring genomen.
Provincie:
Tag(s):