maandag, 8. augustus 2011 - 19:28

Lieveheersbeestjes teisteren massaal lifeguards op Texel

Texel

Reddingsbrigade Nederland is door de eerste twee mooie vakantiedagen van afgelopen week meer in actie gekomen dan in de weken daarvoor in 2011. Ook werden zijzelf de dupe van opvliegerige lieveheersbeestjes.

Maar liefst 219 zoekgeraakte kinderen werden met hun ouders herenigd, het hoogste aantal sinds augustus 2009 en het meeste in 1 week dit jaar.

In totaal werden 1.207 hulpacties uitgevoerd. Naast de zoekacties naar kinderen werd 36 keer hulp aan baders en zwemmers geboden, 58 keer aan opvarenden en er werd 894 keer EHBO verleend. De Reddingsbrigade redde 19 personen uit een levensbedreigende situatie.

“Het eerste mooie vakantieweer zorgde voor veel drukte aan het water en dan raken kinderen makkelijker zoek”, aldus directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland. “Mogelijk hebben ouders door het zeldzame mooie weer ook iets meer oog voor de zon dan voor de kinderen gehad.” Hij raadt ouders aan kinderen permanent goed in de gaten te houden en benadrukt het belang van de polsbandjes, waarmee zoekgeraakte kinderen eerder kunnen worden herenigd met hun ouders. De polsbandjes die de Reddingsbrigade samen met Interpolis gratis verstrekt zijn verkrijgbaar bij de reddingsbrigadeposten in heel Nederland.

De meeste EHBO-gevallen betroffen deze week wespen- en kwallensteken. Een wel heel bijzondere melding betrof een ‘plaag’ lieveheersbeestjes op Texel. Die werden aangetrokken door de gele kleur van het shirt van de lifeguards en bezorgden zo onbedoeld de nodige overlast voor de redders.
Provincie:
Tag(s):