dinsdag, 4. januari 2011 - 21:47

Lijsttrekkers leggen samen Drentse puzzel

Assen

Lijsttrekkers van tien politieke partijen hebben samen een Drentse puzzel in elkaar gezet. Ze geven daarmee het startsein voor de provinciale verkiezingscampagne. Dat gebeurde in aanwezigheid van honderden Drenten tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Provinciehuis.

Traditiegetrouw heeft de Commissaris van de Koningin in Drenthe, Dhr. Tichelaar, alle lijsttrekkers voorgesteld. De volgende lijsttrekkers waren aanwezig tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst; Gabriëlle van Dinteren (GroenLinks), Charles de Haas (OPD), Harry Haddering (Solidara), Henk Klaver (CDA), Philip Oosterlaak (SP), Annemarie Pannekoek (VVD), Tjisse Stelpstra (ChristenUnie), Harry Siepel (50plus partij), Marianne van der Tol (D66), Eddy Veenstra (PvdA). De volgende partijen waren niet aanwezig tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, maar doen wel mee aan de Statenverkiezing; SGP, Partij van het Noorden, PVV.

Op 18 januari 2011 is definitief bekend welke politieke partijen meedoen. Op die dag moeten zij uiterlijk 15.00 uur hun kandidatenlijst kenbaar hebben gemaakt bij het stembureau.

Alle inwoners van Drenthe van 18 jaar en ouder kunnen op woensdag 2 maart 2011 hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten van Drenthe. Deze verkiezingen zijn ook van belang voor de samenstelling van de Eerste kamer die op 23 mei 2011 tot stand komt. De nieuwe statenleden kiezen op die dag de leden van de Eerste Kamer.
Provincie:
Tag(s):