maandag, 3. oktober 2011 - 22:56

Lilianne Ploumen stopt als voorzitter PVDA

Amsterdam

Lilianne Ploumen legt per januari 2012 haar functie als partijvoorzitter van de Partij van de Arbeid neer. Ze maakt maandagavond haar vertrek bekend, om zo haar partijleden de ruimte te geven een opvolger te zoeken.

'Ik heb dit besluit genomen omdat dit het beste is voor de partij. Mijn (tweede) termijn die loopt tot 2014 was mijn laatste geweest. Mijn afscheid van het voorzitterschap zou dan nagenoeg samenvallen met de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen en voor de verkiezing van het Europees parlement. Een jaar later worden de leden van de Provinciale Staten en de Tweede Kamer gekozen— al hopen we van die laatste dat we dat eerder mogen doen.

Omdat in onze partij de voorzitter verantwoordelijk is voor de campagnes is het van het allergrootste belang dat, met die verkiezingen in het vooruitzicht, een nieuwe partijvoorzitter zich goed kan inwerken. Op het komende congres wordt de helft van de leden van het partijbestuur gekozen, dat is daarmee voor mij het moment om plaats te maken', aldus Ploumen.

Tijdens het eerstvolgende PVDA- congres in januari 2012 zal ze officieel aftreden.
Provincie:
Tag(s):