woensdag, 9. februari 2011 - 10:05 Update: 08-07-2014 1:00

'Liverpool wil naast Suarez ook Eriksen naar Anfield halen'

Amsterdam

(Elf Voetbal) Voor een bedrag van 26,5 miljoen euro verruilde Luis Suarez in januari Ajax voor Liverpool, maar The Reds lijken nog niet uitgewinkeld in Amsterdam. Volgens Caughtoffside kunnen de hoofdstedelingen komende zomer een bod op Christian Eriksen verwachten.

Naar verluidt is Liverpool bereid om een bedrag van rond de twaalf miljoen euro te betalen voor de pas achttienjarige Eriksen, die het volgens trainer Kenny Dalgish in zich heeft om de nieuwe Dennis Bergkamp te worden. Het contract van de Deens international loopt nog tot medio 2014.

Het is echter nog maar de vraag of Ajax bereid is mee te werken aan een vertrek van het Deense talent. Frank de Boer ziet voor Eriksen een prachtige carrière in het verschiet. Ook voormalig Ajax-trainer Martin Jol is lovend. Volgens de Scheveninger heeft Eriksen het in zich om 'de beste nummer 10 van Ajax ooit' te worden.

Eriksen kwam in 2008 naar Amsterdam nadat hij een groot deel van de jeugdopleiding van het Deense Odense had doorlopen. In de A-jeugd van Ajax wist de Deen direct te imponeren. Jol haalde Eriksen vervolgens bij de hoofdmacht. Inmiddels is Eriksen onder het bewind van De Boer één van de basisspelers van de recordkampioen.
Categorie:
Tag(s):