vrijdag, 4. maart 2011 - 10:08

Loppersum kleurt roze

Met felroze posters en scherpe teksten mengt de Abt Emo School uit Westeremden zich in de verkiezingsstrijd. In de nacht van 3 maart hield de Abt Emo School opnieuw een ludieke actie en kleurde Loppersum roze met grote posters op verkiezingsborden in de gemeente. Onder andere op het verkiezingsbord voor het Lopster gemeentehuis.

Met deze plakactie, het aanbieden van een petitie en de actie ‘Dorp zoekt vrouw’ eerder deze week, verzet Westeremden zich tegen de plannen van de gemeente om bijna alle dorpsscholen te sluiten. Het massale verzet tegen dit plan was eerder deze week al landelijk nieuws. De Abt Emo School is met haar 800 jaar de oudste school van Noord-Nederland. En één van de scholen die niet meer voorkomt in het toekomstscenario van de gemeente. Met de acties laat de school zien geen krimp te geven.

Vitaliteit
De Abt Emo School zit wat betreft leerlingenaantal ruim en stabiel boven de landelijke norm en biedt volgens ouders, leerlingen en onderwijsinspectie kwalitatief goed onderwijs. Westeremden krimpt niet en toch moet de dorpsschool weg. Het dorp vindt het sluiten van kleine scholen funest voor de leefbaarheid en vitaliteit in kleine dorpen.

Roze wolk
Geïnteresseerde vrouwen melden inmiddels zich voor de zes vrijgezelle mannen van ‘Dorp zoekt vrouw’. Westeremden hoopt daarmee op een verdere uitbreiding van de roze wolk.
Provincie:
Tag(s):