woensdag, 16. november 2011 - 19:58 Update: 08-07-2014 0:55

Louis van Gaal keert terug bij Ajax als voorzitter

[ELF-Voetbal] Hij was trainer van het succesvolle elftal uit de jaren negentig. Later werd hij technisch directeur. Nu keert Louis van Gaal terug bij Ajax als voorzitter.

Uiterlijk op 1 juli 2012 treedt Van Gaal, die nu nog een sabbatical heeft, toe tot de statutaire directie van Ajax, als voorzitter van het directieteam. De stap maakt deel uit van het advies van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax. Zij wil samen met de directie twee interim directeuren aanstellen. Beoogd is dat Martin Sturkenboom op korte termijn aantreedt als algemeen directeur ad interim en Danny Blind als technisch directeur ad interim.

Louis van Gaal treedt toe tot de statutaire directie van Ajax, als voorzitter van het directieteam. Een nieuwe functie bij de hoofdstedelingen. De succesvolle oefenmeester geniet nu nog van een zogenaamd 'rustjaar'. Zijn sabbatical nam hij afgelopen zomer, toen hij een jaar voor het einde van zijn contract vertrok bij Bayern München. Met Ajax won hij in 1992 de UEFA Cup en drie jaar later de Champions League. Ook met FC Barcelona werd hij later kampioen.

Sturkenboom is nieuw bij Ajax. De 58-jarige Utrechter is oorspronkelijk afkomstig uit de software-industrie en kent een jarenlange bestuurlijke historie in het betaalde voetbal. Zo bekleedde hij functies in de RvC en directie van FC Utrecht, was hij voorzitter van de FBO en lid van de Raad van Toezicht van de KNVB. Hij was tevens bestuurslid bij het KNVB contractspelersfonds CFK. Momenteel verricht hij werkzaamheden voor de UEFA.

Het directieteam van Ajax bestaat tevens uit Henri van der Aat (commercieel directeur) en Jeroen Slop (financieel directeur).
Categorie:
Tag(s):