woensdag, 13. juli 2011 - 7:46 Update: 08-07-2014 0:27

Lowcost vluchten combineren voor meer voordeel

Amsterdam

Tot voor kort konden tickets voor Easyjet vluchten alleen geboekt worden via de eigen website en Schiphol Airport. Met de komst van OpvakantievanafSchiphol.nl is daar verandering in gekomen.

Via deze site kan men nu ook vliegtickets van Easyjet en andere ‘lowcosters’ als Air Berlin boeken en zo zelf een reis samenstellen.

De vliegtickets zijn in één boeking te combineren met een hotel en autohuur, waardoor de gebruiker zijn eigen reis kan samenstellen. Een trend die zich sterk ontwikkeld onder invloed van het groeiende aanbod van goedkope vliegtickets. Het samenstellen van een reis via de site is flexibel, men kan bijvoorbeeld kiezen voor een heenreis met Easyjet en terugvlucht met Air Berlin.

Volgens Werner van Disseldorp, directeur van ‘Reisbureau van het Jaar 2011’ Disma Reizen uit Tilburg waar OpvakantievanafSchiphol.nl deel van uitmaakt, is het zelf samenstellen van reizen iets waar een (online) reisbureau niet meer omheen kan: “Er zal altijd een grote groep mensen zijn waarvoor een complete vakantie het meest ideaal is, maar steeds meer mensen willen zelf aan de knoppen zitten. Het kost soms wat meer tijd, maar je krijgt er een maatwerkreis voor terug en vaak zelfs nog iets voordeliger.”

De boekingen worden voor een deel ‘onder water’ afgehandeld door het systeem bij de betreffende ‘low cost airline’. Van Disseldorp geeft aan dat desondanks het systeem erg snel is en dat boekingen altijd nog door ervaren reisadviseurs worden gecontroleerd.
Categorie:
Tag(s):