vrijdag, 8. juli 2011 - 16:15

Luchtmobiele Brigade doorzoekt flat Leeuwarden

Leeuwarden

Op dinsdag 12 juli zal in de stad Leeuwarden door een eenheid van de Luchtmobiele Brigade een oefening gehouden worden in een flatgebouw. Dit heeft het ministerie van Defensie vrijdag bekendgemaakt.

Gebouw 'zuiveren'
Militairen van de Luchtmobiele Brigade gaan met een snelle actie een gebouw zuiveren van verdachte personen en objecten zoals munitie en explosieven. Deze acties kunnen overal ter wereld uitgevoerd worden als dat nodig is. Ook in Nederland behoord dit tot de mogelijke inzetopties.

De gemeente Leeuwarden biedt de Luchtmobiele Brigade de gelegenheid om deze vaardigheden verder te trainen in een reële woonsituatie en stelt hiervoor de faciliteiten en een flat ter beschikking.

Normaal gesproken worden dit soort trainingen in bebouwde gebieden uitgevoerd in daarvoor speciaal ingerichte oefendorpen en terreinen. Deze training wordt uitgevoerd door het 13e Infanteriebataljon Regiment Stoottroepen Prins Bernard dat gelegerd is in Assen.

11 Luchtmobiele Brigade
11 Luchtmobiele Brigade (11 LMB) is de snelst inzetbare brigade van de Landmacht en is binnen 20 dagen wereldwijd inzetbaar voor opdrachten in het hele geweldsspectrum.

Helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) maken dit mogelijk. Treden 11 LMB en de helikopters geïntegreerd op, dan gaan ze als Air Manoeuvrebrigade (AMB) door het leven. Eenheden van de Luchtmobiele brigade zijn al in Bosnië, Cyprus, Macedonië, Kosovo, Afghanistan en Irak ingezet.
Provincie:
Tag(s):