zondag, 16. oktober 2011 - 18:36 Update: 08-07-2014 0:56

Lurling geeft NAC-publiek toch nog wat te smullen tegen zwak Excelsior

[ELF-Voertbal] Zondagmiddagduels om 16.30 uur zijn geen pretje, voor niemand. De supporters in het stadion weten al dat ze Studio Sport zullen gaan missen, hebben te lang de kans gehad om zich moed in te drinken en weten dat enkele uren later de werkweer alweer begint. De sfeer is daardoor gezapig, tam en weet niet goed vat te krijgen op de elf acteurs op het veld.

De trainers en spelers zelf zijn ook niet blij met het tijdstip van aftrappen, omdat we in Nederland nou eenmaal niet de cultuur van late wedstrijden op zondag kennen. Des te knapper was het dat NAC zich voor had genomen de toeschouwers, die wel de moeite hadden genomen naar het Rat Verlegh Stadion te komen, iets moois voor te schotelen.

Daarom werd vanaf minuut één vol druk gezet door de thuisploeg, tegen een Excelsior dat zich ook wel erg ingroef. Echt grote kansen leverde het overwicht niet op, op wat schoten van afstand na, maar in minuut 25 was het dan wel raak. Robbert Schilder (maakte -ie hands of niet?) kon van dichtbij hard binnen knallen.

Excelsior kwam in het bedrijf niet verder dan een bal van de doellijn gehaald door NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar en een knappe solo van spits Jason Oost. NAC had via publiekslieveling Alex Schalk, Ömer Bayram, Kees Luijckx, Florian Jozefzoon, Eric Botteghin, weer Schilder (paal) en Milano Koenders (eveneens paal) recht op veel meer.

De smakelijke uitsmijter volgde echter pas in minuut 83, toen Anthony Lurling het publiek toch nog wat te smullen gaf middels een prachtig lobje over doelman Wesley de Ruiter: 2-0.

Zo nestelen de Bredanaars zich onderaan de grote middenmoot en blijft Excelsior hekkensluiter met slechts twee verzamelde punten.
Categorie:
Tag(s):