vrijdag, 13. mei 2011 - 18:09

Maastricht gaat overlast hondenpoep strenger aanpakken

Maastricht

De gemeente Maastricht gaat de overlast door hondenpoep in haar gemeente strenger aanpakken. Zo is elke hondenbezitter voortaan verplicht om tijdens het uitlaten een opruimmiddel bij zich te hebben. Als dat niet het geval is, krijgt de hondenbezitter een boete van 100 euro.

Ook voorheen gold een opruimplicht. Maar kon alleen bekeurd worden als de hondenbezitter op heterdaad werd betrapt als hij de hondenpoep niet opruimde. Nu is een boete al mogelijk als de hondenbezitter geen opruimmiddel bij zich heeft.
Met deze aanpassing van de APV denkt het college van B en W de overlast te kunnen terugdringen. Ervaringen in andere gemeenten als Sittard-Geleen en Roermond hebben dat reeds aangetoond.

De aanpassing is noodzakelijk omdat er steeds meer honden zijn. Met meer overlast als gevolg. Daarom is een redelijk strikt hondenbeleid geformuleerd in de APV (zoals aanlijnplicht buiten de losloopgebieden en ruimplicht van hondenpoep). Hierop wordt actief gecontroleerd door het Team Handhaven van de gemeente. Maar om meer effectiviteit te bereiken is een verscherping van de APV noodzakelijk.
Eigenaren/houders van blindengeleide honden, rolstoelbegeleidende honden en voor gehandicapte opgeleide honden (SOHO-honden) zijn uitgezonderd van deze maatregel.
Provincie:
Tag(s):