maandag, 24. oktober 2011 - 17:44

Machinist zet trein stil na lastigvallende jongeren

Terborg

Een machinist van Syntus heeft maandagmiddag op het traject Arnhem — Winterswijk zijn trein stil gezet in Terborg nadat een groep jongeren herhaaldelijk op de deur van de machinist bonsde en beledigingen naar hem riep. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in, maar heeft helaas niet kunnen vaststellen wie de machinist lastig viel.

De politie werd rond 14.20 uur gebeld over het voorval en ging direct ter plaatse. Een groepje jongeren bleek herhaaldelijk op de deur van de machinist te hebben gebonsd en beledigingen naar hem te hebben geschreeuwd.

In Doetinchem heeft de machinist de trein al even stil gezet en de groep met klem toegeroepen om op te houden, of anders te trein te verlaten. De jongeren bleven zitten, de overlast stopte kort, en de trein reed verder.

Ontdaan
Toen het beledigen en het bonzen op de deur niet ophield zette de machinist zijn trein in Terborg definitief stil. De machinist was behoorlijk ontdaan over wat hem overkomen was en wilde absoluut niet verder rijden.

Er zaten behoorlijk veel mensen in de trein maar desondanks is het de agenten tot hun grote spijt niet gelukt om te achterhalen wie de machinist lastig viel.

Mensen die vermoedelijk wel wat hadden gezien wensten geen verklaring af te leggen, en de mensen die wel wat wilden verklaren zaten te ver weg en hebben alleen geschreeuw gehoord, maar niks gezien.

De machinist had de jongeren niet goed gezien, dus kon zelf ook niet met zekerheid zeggen wie hem lastig gevallen had. Ook zijn de jongeren niet op camera vastgelegd.

De trein van de lastig gevallen machinist is leeggehaald en de passagiers zijn door de eerstvolgende trein meegenomen.
Provincie:
Tag(s):