maandag, 23. mei 2011 - 21:34

Made in Drenthe winnaar Amateurkunstprijs 2011

Emmen

Stichting Made in Drenthe is de winnaar van de Amateurkunstprijs
Emmen 2011. Wethouder Jumelet (Kunst & Cultuur) heeft de prijs -een
geldbedrag van 1.500 euro- uitgereikt tijdens het afsluitende evenement van de Week van de Amateurkunst.

Stichting Made in Drenthe heeft de Amateurkunstprijs Emmen 2011 gewonnen voor de organisatie van de Popronde Emmen in 2010. Na vier jaar afwezigheid was het reizende muziekfestival terug in Drenthe en voor het eerst in Emmen.

De jury prijst het initiatief: “Het festival staat dicht bij de mensen. Het heeft een groot bereik bij het publiek en de artiesten. De vele podia zijn een stimulans voor lokale, beginnende bands om zich verder te ontwikkelen. Ook het bijeenbrengen van jonge mensen om het festival te organiseren en de samenwerking met lokale ondernemers is te prijzen. Het geheel is een versterking van de (pop)muziekcultuur in Emmen.”

Made in Drenthe wil de Popronde Emmen voortzetten. Daarnaast blijft de
stichting bandjes stimuleren en proberen samenwerkingsverbanden uit te
breiden. Met de uitreiking van de Amateurkunstprijs Emmen 2011 wil de jury deze ambities ondersteunen.

De gemeente Emmen heeft de Amateurkunstprijs Emmen dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is bedoeld voor amateurkunstverenigingen of organisatoren die op een bijzondere wijze nieuwe doelgroepen bereiken of een bijzondere samenwerking aangaan. De winnaar moet het bedrag investeren in de vereniging. Bijvoorbeeld door een activiteit voor het publiek te organiseren of de eigen leden een cursus aan te bieden.
Provincie:
Tag(s):