zondag, 30. oktober 2011 - 17:03

Magie van de nacht in Pieterburen

Pieterburen

De zaterdag gehouden Nacht van de Nacht Pieterburen was volledig volgeboekt. Meer dan honderd deelnemers maakten een theaterwandeling door in een duister gehuld Pieterburen en omgeving waar ze genoten van de adembenemende schoonheid van de ongeschonden donkere nacht — en met uiteenlopende acts werden verrast. Thema was: de magie van de nacht.

De gemeente De Marne had voor de gelegenheid de straatverlichting uitgedaan, en bewoners hadden kaarsen langs de stoep gezet. Dat gaf het toch al pittoreske Pieterburen een betoverende uitstraling. De artiesten waren afkomstig uit het hele land en traden belangeloos op ter ondersteuning van de actie ‘Pieterburen Tegengas’ die de komst van een lichtvervuilende industriële installatie moet tegengaan.

Het was een prachtige avond, milde temperatuur, lichte bewolking met zicht op de sterren, droog en windstil. De wandeling was volledig uitverkocht: honderd-en-één mensen, volwassenen en kinderen, wandelden langs acht verschillende acts: de nachtvlinder van Sandra Jol, het bewegingstheater van Anna de Kuijer, het door gitaar begeleide lied van Jochen Oosting en Renske van der Zeeuw, dans van Bianca en Katinka Schutjes, het stilte-moment bij Yvonne de Jong-Klei, de drie belleblazende engeltjes Anna, Esther en Charlotte, verhalenverstelster Fennie van der Veen en vuurspuwer Anita Groeneveld. De avond werd afgesloten met een concert van Gronings singer/songwriter Florian Wolff.
Provincie:
Tag(s):