zondag, 30. januari 2011 - 14:22

Man (22) verdronken tijdens nachtelijke vaartocht met vlot

Capelle aan de IJssel

Een 22-jarige man uit Delft is in de nacht van zaterdag op zondag verdronken nadat hij van een vlot was gevallen. Dit heeft de politie zondag laten weten.

'Weekendje weg’
De man maakte deel uit van een toneelgezelschap uit Delft die zich voor een zogenaamd 'weekendje weg' bevond op het terrein van een scoutinggroep aan de 's Gravenweg.

In de nacht van zaterdag op zondag besloten 6 personen uit deze groep rond 04.00 uur te gaan vlotvaren op een aangrenzende plas water. Dit water maakt deel uit van het afgesloten terrein. Vier van de zes namen plaats op het vlot en op een bepaald moment zijn zij door onbekende oorzaak in het water terechtgekomen. De twee achtergebleven leden van de groep zagen vervolgens dat slechts drie van hen zich in veiligheid konden brengen en de vierde kwam niet meer boven water.

Ook de twee op de kant zijn toen te water gegaan, maar de 22-jarige man bleef onvindbaar. De gewaarschuwde politie en brandweer hebben met honden op de kant en met twee duikteams in het water naar de man gezocht.

Deze zoekactie werd enigszins bemoeilijkt door de duisternis, de ijsvorming en het feit dat het een ondiep water betreft waardoor veel modder het zicht voor de duikers bemoeilijkte. Rond 09.30 uur zondagochtend vond een duiker van het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond het lichaam van de jongeman.

Alcohol
Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de aanleiding is geweest van dit noodlottig overlijden, maar binnen de groep is wel sprake geweest van alcoholgebruik. In hoeverre dit van invloed is geweest op het gebeuren en of daar bij het slachtoffer ook sprake van was, zal ook moeten blijken uit het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):