maandag, 14. februari 2011 - 15:54

Man aangehouden na mishandeling van eigen hond

Overdinkel

Donderdag 27 januari werd een zwaargewonde hond bij een dierenkliniek in Oldenzaal binnengebracht. Een 24-jarige man uit Overdinkel bracht de hond als zijnde een gevonden dier, in de hoop goedkoop van de hond af te komen'', meldt de politie maandag.

Uit onderzoek bij de dierenkliniek bleek de hond in december te zijn geopereerd voor een gebroken poot. De hond zou toen van de trap af zijn gevallen. De operatie is door een dierenkliniek in Borne uitgevoerd en daar kon de personalia van de eigenaar worden achterhaald.

Pin
De toen ingezette pin moest binnen 4 weken worden verwijderd. De eigenaar van de hond is hierin nalatig geweest met alle gevolgen van dien. De hond heeft onnodig veel pijn geleden. De poot van de hond kon nog net van amputatie worden gered door de dierenkliniek in Oldenzaal.

De afdeling hondengeleiding van de politie Twente startte een onderzoek. De 24-jarige man uit Overdinkel bleek de eigenaar van de hond te zijn en heeft zijn hond op een goedkope manier proberen te dumpen. Hij werd aangehouden.

De man bekende nalatig te zijn geweest. Proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten. De man moet ook nog de twee rekeningen betalen bij de dierenklinieken.
Provincie:
Tag(s):