zondag, 14. augustus 2011 - 10:02

Man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij explosie in Emmen

Emmen

Zondagmorgen heeft een explosie in een flat in Emmen grote schade aangericht. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Update 19.30 uur:
De politie heeft zondag aan het einde van de middag een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden bij een flat aan de Tammingecamp. Dit heeft de politie zondagavond laten weten.

De man wordt verdacht van bedreiging van twee personen en van betrokkenheid bij de explosie van zondagochtend bij diezelfde flat in Emmen. De man is ingesloten voor verhoor.

Update 14.00 uur:
'De politie gaat uit van brandstichting, dan wel het teweeg brengen van een ontploffing', meldt de politie zondagmiddag. De politie is dan ook op zoek naar getuigen en vraagt mensen die beschikken over meer informatie, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eerdere berichtgeving:
Door de explosie, die rond 05.15 uur plaatshad in de flat aan de Tammingecamp in Emmen, is een gedeelte van de voorgevel ontzet en zijn twee bergingen beschadigd.

'Bij de explosie raakte niemand gewond', meldt de politie. Een aantal woningen zijn ontruimd. De oorzaak van de explosie is nog onbekend. De politie doet nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):