donderdag, 17. februari 2011 - 15:32

Man aangehouden voor brandstichtingen Amersfoort

Amersfoort

De politie heeft een mogelijke dader aangehouden die verantwoordelijk is voor diverse branden in Amersfoort in de periode van november tot januari.

Op maandag 29 november op dinsdag 30 november rond 05.30 uur werd een brand ontdekt bij een bedrijf aan de Schothorsterlaan. Dit monumentale pand met rietenkap brandde hevig en de brandweer kon niet voorkomen dat het gehele pand in vlammen opging.In diezelfde nacht werd ook brand gesticht bij een bedrijf aan de Utrechtseweg. De brand veroorzaakte alleen schade van de voordeur van het pand

In de nacht van donderdag 23 op 24 december werd er brand gesticht bij een bedrijf aan de Argonweg. Deze brand doofde gelukkig snel en de schade bleef beperkt.

In de nacht van maandag 10 op 11 januari ontstond omstreeks 01.50 uur brand in een pand aan de Zwaaikom. De kleine brand was snel geblust en de schade bleef ook hier beperkt.

In diezelfde nacht werd brand gesticht bij een woning aan de Resedastraat. Dit vuur brandde bij de voordeur van de woning en ging vanzelf uit, maar zorgde wel voor schade aan de woning.

In de nacht van zondag 16 op maandag 17 januari werd brand gesticht bij dezelfde woning aan de Resedastraat. Een alerte buurtbewoner bluste de brand die omstreeks 00.30 uur gesticht werd.

Een rechercheteam van 15 personen werd geformeerd en de inspanningen van dit team resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van een 29-jarige man uit Arnhem. De man is ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):