vrijdag, 2. december 2011 - 21:17

Man aangehouden voor overval Kamerbeek

Nijmegen

Donderdagochtend heeft de politie in Amsterdam een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op juwelier Kamerbeek in Nijmegen.

Het betreft een man van 23 jaar uit Amsterdam-Slotervaart. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij c.q. het voorbereiden van de overval op juwelier Kamerbeek op 23 april 2011. De politie onderzoekt nog wat het exacte aandeel van de 23-jarige Amsterdammer in de overval was.

Op zaterdag 23 april jl. werd juwelier Kamerbeek kort voor tien uur bij het openen van zijn winkel overvallen door twee mannen die zich in de omgeving verborgen hadden gehouden. Bij de worsteling die daarop volgde, belandde de juwelier in een metersdiepe bouwput en raakte zwaar gewond. In de loop van het onderzoek werd duidelijk dat de daders waarschijnlijk gezocht moesten worden in de omgeving van de Amsterdamse wijk Slotervaart.

De politie heeft meerdere malen de hulp en aandacht van het publiek gevraagd voor het oplossen van deze zaak, meest recent nog op 30 november in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord Holland. Eerder was de zaak te zien bij Opsporing Verzocht op 25 mei en 1 november 2011. Voorafgaand aan die uitzending hield de politie een flyeractie in Amsterdam en ontvingen bijna 10.000 telefoonnummers een sms-bericht waarin aandacht voor de zaak gevraagd werd. Ook werd door de Hoofdofficier van Justitie een beloning van 7.500 euro uitgeloofd.

De politie verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen in deze zaak te kunnen doen.
Provincie:
Tag(s):