woensdag, 20. juli 2011 - 16:13

Man bedreigt agent in radarwagen

Oostrum

De politie heeft dinsdagmiddag 19 juli een 56-jarige inwoner van Wanssum aangehouden en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De verdachte bedreigde en beledigde een politieman die met een radarauto doende was met een controle op de Wanssumseweg in Oostrum.

Dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur stond de politieman met zijn radarauto op een zijweg van de Wanssumseweg. Op zeker moment kwam een man naar de radarauto toegelopen en trok het portier open, waarna hij de agent begon uit te schelden. Deze verzocht het portier weer te sluiten, wat de man niet deed. Toen de politieman vervolgens uitstapte en opnieuw sommeerde de politieauto met rust te laten, drong de man zich fysiek tegen de politieman en bedreigde hem nogmaals ook met woorden.

Hierop riep de politieman portofonisch assistentie in van collega's en de meldkamer. Binnen enkele minuten waren die ter plaatse en hielden de verdachte aan. Hij werd overgebracht naar het bureau in Venray en gehoord. De politieman heeft aangifte van de bedreiging en belediging gedaan en van de verdachte is een verklaring opgenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):