zondag, 24. juli 2011 - 16:23

Man bekneld onder taxi

Utrecht

Een 18-jarige man uit het Gelderse Loenen raakte zondagnacht gewond bij een aanrijding met een taxi. De aanrijding gebeurde op de Lange Jansstraat omstreeks 01.05 uur.

Een 27-jarige automobilist uit Zeist reed over de Lange Jansstraat richting Neude. De 18-jarige kwam vanaf het Janskerkhof gelopen en zou, volgens verklaring van de bestuurder, plotseling voor zijn taxi zijn gekomen. De Zeister remde nog sterk af, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij raakte de voetganger, die bekneld kwam onder de taxi.

Brandweer en ambulancepersoneel kwamen ter plaatse. Met behulp van luchthefkussens werd de auto opgetild en kon de man uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Het incident trok veel bekijks van het uitgaanspubliek. Met behulp van afzetlint werd de plek van het incident gemarkeerd en het publiek verzocht daar achter te gaan staan.

Drie mannen gaven geen gehoor aan het verzoek, ook niet, nadat zij waren gevorderd, waarop zij werden aangehouden. Een ervan, een 31-jarige man uit Barneveld, schopte en sloeg zo wild om zich heen, dat hij met gepast geweld onder controle moest worden gebracht. Bij de schermutseling liep een politieman een pijnlijk scheenbeen op.

Het drietal werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal mochten er twee het bureau verlaten. De Barnevelder
Provincie:
Tag(s):