zondag, 11. december 2011 - 13:23

Man en vrouw in woning overvallen

Froombosch

Een 30-jarige man uit Froombosch en zijn 22-jarige vriendin werden zaterdagnacht in een woning aan de Ruitenweg in Froombosch overvallen.

Terwijl de bewoners lagen te slapen drongen rond 04.20 uur twee mannen de woning binnen. De man en zijn vriendin werden bedreigd met een mes. De overvallers eisten geld. Toen de bewoner hen dit niet kon geven namen ze zijn auto mee. Ook werden er een laptop, mobiele telefoons en hennep meegenomen.

Kort na de melding werd er in de omgeving een 26-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. Een getuige zag 4 mannen bij een auto staan en vertrouwde het niet. Hij zag dat er een tas in de auto werd gelegd. Gewaarschuwde agenten troffen de auto aan met de sleutel in het contactslot. In de omgeving van de auto kon even later de 26-jarige verdachte worden aangehouden.

Meerdere politie-eenheden stelden direct een zoektocht in naar de gestolen auto en de verdachten. In Slochteren troffen agenten het voertuig met draaiende motor aan. De auto was tegen een verkeerspaal gereden. Van de verdachten ontbrak iedere spoor. Met behulp van een warmtecamera van de brandweer en een politiehond werd een nabijgelegen bosperceel afgezocht. Ook werd de politiehelikopter ingezet om warmtemetingen te verrichten. Dit heeft niet tot een aanhouding van de verdachten geleid.
Provincie:
Tag(s):