zondag, 30. januari 2011 - 19:01

Man gewond aan borst door alarmpistool

Enschede

In de nacht van zaterdag op zondag is een 21-jarige man voor een café aan de Stadsgravenstraat in Enschede beschoten. ‘De man raakte daarbij gewond aan zijn borst’, meldt de politie zondag.

De politie stelde een onderzoek in, vond een alarmpistool en hield een 25-jarige verdachte aan. Op zondag omstreeks 4.50 uur kwam er bij de politie een melding dat er geschoten werd in een café. De gealarmeerde agenten troffen voor de zaak een groep vechtende mensen aan.

De deur van het betreffende café was dicht om de vechtersbazen te scheiden. Een 21-jarige jongen uit Enschede vertelde aan de agenten dat hij was beschoten door iemand met een alarmpistool. De agenten troffen een flinke ronde bloeduitstorting op zijn borst aan.

De 21-jarige man vertelde dat hij in het café ruzie had met een groepje jongens. Ze werden daarop allemaal de zaak uitgewerkt. De deur van het café ging dicht. En vervolgens direct weer open. Van binnenuit werd daarop op de 21-jarige man geschoten. ‘De man komt zondag aangifte doen’, meldt de politie.

De politie heeft direct iedereen gefouilleerd die in het café aanwezig was en een nader onderzoek ingesteld. Toen de zaak leeg was werd het alarmpistool aangetroffen. Een 25-jarige man uit Enschede werd om 5.50 uur aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij is opgesloten.
Provincie:
Tag(s):