zaterdag, 20. augustus 2011 - 10:27

Man gewond bij illegaal feest op landingsbaan in Teuge

Teuge

De politie stelt een onderzoek in naar een auto-ongeval op het terrein van de luchthaven Teuge. Een 36-jarige Apeldoorner, die zich vermoedelijk illegaal met vrienden op de landingsbaan bevond, raakte daarbij zwaar gewond.

De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 augustus, even na middernacht een melding dat er een zwaar gewonde man op de landingsbaan van het vliegveld lag. Hij zou gewond zijn geraakt bij een ongeval met een auto. Ambulancepersoneel en een arts van de gealarmeerde traumahelikopter verleenden eerste hulp. De Apeldoorner is zwaar gewond overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat er op het terrein van het vliegveld een feest was geweest. Na afloop zijn meerdere mensen naar de landingsbaan van het gesloten vliegveld gegaan. Eén van de betrokkenen, een 59-jarige Hagenaar, heeft daarbij met zijn auto op de landingsbaan gereden. Wat er daarna precies is gebeurd, wordt onderzocht. De automobilist is aangehouden voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):