woensdag, 19. januari 2011 - 16:44

Man gewond na explosie Musselkanaal

Bij een explosie is dinsdagavond een 34-jarige man uit Nieuw-Buinen gewond geraakt. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Politiegenten reageerden dinsdagavond op een melding van een harde explosie op de Akkerweg in Musselkanaal. Het bleek dat de 34-jarige man na een gezellige avond met nog wat mensen stond na te praten bij het buurtcentrum. Plotseling klonk er een explosie.

Hierbij werd de hand van de Nieuw-Buiner geraakt door een stuk rondvliegend metaal. Het slachtoffer moest zich met een verwonding aan zijn hand onder doktersbehandeling stellen. Het verwrongen stuk metaal werd in beslaggenomen en zal door de forensische opsporing op sporen worden onderzocht.

De politie wordt de laatste weken meer geconfronteerd met ontzettende harde knallen uit het gebied van Ceresdorp in Musselkanaal. Deze werden toen in verband gebracht het vuurwerk. Buurtagenten deden wel onderzoek naar de explosies maar dit leverde geen resultaat op.

De politie vermoedt dat een onbekende dader met regelmaat zelfgemaakte projectielen tot ontploffing brengt. Omdat er nu ook een slachtoffer is gevallen neemt de politie het incident hoog op. Buurtagenten hebben een uitgebreid onderzoek ingesteld.

De politie wil weten wie voor de explosies verantwoordelijk is/zijn. Zij vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):