zondag, 27. februari 2011 - 22:03

Man gooit bij vier woningen brandend materiaal door brievenbus

Zwaag

De politie heeft zondagochtend in Zwaag een 44-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting in een viertal woningen. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie omstreeks 04.00 uur melding dat er was gepoogd twee woningen in brand te steken op de Ossenweide in Zwaag. Bij beide woningen was brandbaar materiaal door de brievenbus naar binnen gegooid.

Nog voor de politie ter plaatse was, werd bekend dat bij nog twee andere woningen aan de Ossenweide hetzelfde was geprobeerd. Doordat de woningen waren voorzien van brandmelders, waren de bewoners er snel bij en konden zelf het vuur doven. Door de branden ontstond slechts lichte schade.

In de directe omgeving werd de 44-jarige verdachte aangetroffen. Toen hij de politie zag, gooide hij nog juist een plastic zakje weg waarin mogelijk de brandbare stof zat. Het zakje werd in beslag genomen en wordt technisch onderzocht. De politie hield de verdachte aan. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):