dinsdag, 2. augustus 2011 - 15:02

Man hakt met bijl in op auto's en sticht brand

Berkel-Enschot

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 46-jarige inwoner uit Berkel-Enschot aangehouden. 'Hij wordt verdacht van het vernielen van meerdere auto's en het stichten van brand bij een woning aan de Molenakker', meldt de politie dinsdag.

De bewoners van een woning aan de Molenakker meldde rond middernacht dat een buurtbewoner hun auto's vernielde. Agenten spoedden zich ter plaatse en spraken de 31-jarige bewoner.

Hij vertelde tegen 00.00 uur te zijn gewekt door een hoop kabaal op straat. Toen hij uit het raam keek zag hij dat een buurtbewoner de ruiten van zowel zijn auto als die van zijn vrouw met vermoedelijk een bijl insloeg. Beide voertuigen stonden bij de woning geparkeerd.

Ook de voordeur van zijn woning stond in brand. Agenten zagen dat de deur zwart geblakerd was. De verdachte werd niet thuis aangetroffen. Tijdens de zoektocht naar hem bleek in de omgeving nog een auto vernield te zijn.

De politie trof de 46-jarige man korte tijd later in Udenhout aan. De man is in het belang van het onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):