vrijdag, 15. april 2011 - 16:51

Man in camouflagepak dreigt winkeliers in winkelcentrum Alphen

Alphen aan den Rijn

De politie heeft donderdagavond rond 18.00 uur een 40-jarige Amsterdammer aangehouden die onrust zaaide in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Camouflagepak
‘De Amsterdammer liep in soortgelijke kleding als de schutter afgelopen zaterdag en zorgde daarmee voor veel onrust. Hij kwam verward over en bedreigde winkelpersoneel verbaal’, meldt de politie.

Winkelverbod
Agenten ondernamen direct actie en hielden de man aan. De Amsterdammer is aangehouden, zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter commissaris. Het is de derde keer sinds het schietincident op 9 april dat het tot een winkelverbod komt, eerder al kregen twee andere Alphenaren een winkelverbod.

Een 51-jarige man kwam agressief over op het winkelpersoneel. Hij heeft een proces verbaal gekregen en zijn dossier gaat naar de officier van justitie voor een vervolg. Een 67-jarige man liep verward door de Ridderhof in de avonduren. Hij is overgedragen aan de hulpverlening. Agenten houden het gebied scherp in de gaten na de gebeurtenissen van zaterdag 9 april.

‘De politie en OM treden streng op tegen personen die zich vreemd gedragen in winkelcentrum Ridderhof’, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):