donderdag, 13. januari 2011 - 19:41

Man komt om bij woningbrand

Hoorn

Donderdagmiddag omstreeks 13.00 uur ontdekten omwonenden dat er brand was in een flatwoning op de begane grond van een flatgebouw aan de Westfriesehof in Hoorn. De gewaarschuwde brandweer trof in de woning het levenloze lichaam aan van de 61-jarige bewoner.

Eerder op de dag hadden buurtbewoners al een vreemde geur waargenomen die zij niet thuis konden brengen. Aan het begin van de middag zagen omwonenden rook uit het pand komen en waarschuwden de brandweer.

Ter plaatse bleek er nauwelijks sprake te zijn van brand. Wel stond de woning vol met rook. Uit het onderzoek van forensisch rechercheurs kwam naar voren dat een stapel papier langere tijd heeft liggen smeulen in een kamer aan de voorzijde van het pand. Hier werd ook het slachtoffer aangetroffen. Een oorzaak waardoor het papier is gaan smeulen is niet bekend. Onderzoek aan het slachtoffer wees uit dat hij door verstikking om het leven is gekomen.

Twee buren, die rook hadden ingeademd, werden voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Uit voorzorg werd bewoners van omliggende flats gevraagd tijdelijk hun woning te verlaten. Korte tijd later konden zij weer naar hun woning terugkeren. De schade aan de woning van het slachtoffer bleef beperkt.
Provincie:
Tag(s):