vrijdag, 2. december 2011 - 16:15

Man meldt zich voor betrokkenheid dood Antoinette Bont

Groningen

Een 52-jarige man uit Groningen heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag telefonisch bij de politie gemeld met de mededeling dat hij betrokken is geweest bij de dood van de 24-jarige Antoinette (Saskia) Bont die in 1995 om het leven werd gebracht.

Agenten gingen naar de man toe en hebben hem aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Bont. Verhoor en onderzoek zal moeten uitwijzen of de man daadwerkelijk betrokken is geweest bij de dood van de straatprostituee.

Op 31 juli 1995 werd de romp van de vrouw gevonden in het water van het Winschoterdiep in Zuidboek. Enkele dagen later, op 3 augustus 1995, werden de ledematen van de vrouw gevonden in het Peizerdiep in het Drentse Peize.

De politie denkt dat er een link is tussen de moord op Saskia Bont en de 37-jarige coffeeshophouder Harry Roo uit Groningen. Op 5 augustus 1995 werden lichaamsdelen van Roo gevonden in een riviertje bij Bremen (Duitsland) teruggevonden. Tijdens het onderzoek van de recherche werden twee kennissen van Roo opgepakt. Op aanwijzing van een van de verdachten werd de romp van Roo in november van datzelfde jaar gevonden, wederom in de buurt van Bremen. De twee zijn veroordeeld en hebben hun straf uitgezeten.
Provincie:
Tag(s):