donderdag, 1. september 2011 - 17:32

Man met geweld beroofd van scooter

Hilversum

Een man is donderdagmiddag onder bedreiging van een vuurwapen van zijn scooter beroofd. Hij zat op een bankje aan het Naardermeer in Hilversum en werd van achteren aangesproken door een nog onbekende man.

Deze vertelde het slachtoffer dat hij zijn scooter wilde. Toen de eigenaar dit weigerde, werd hij met pepperspray in zijn ogen gespoten. Hierna trok de verdachte een vuurwapen en sloeg het slachtoffer hiermee. De belager loste eveneens een schot die langs de scootereigenaar ging. Vervolgens ging de verdachte er op de scooter vandoor.

In de omgeving van sportpark Crailoo werd de scooter aangetroffen. Meerdere eenheden startten een zoekactie met ondersteuning van een politiehelikopter. De man zou zich bevinden in een trein op station Hilversum Noord. Op last van de politie werd het treinverkeer stil gezet en werd naar de man gezocht. De man werd niet in de trein of op het station aangetroffen waarna het treinverkeer werd hervat. De man hield lichte verwondingen over aan zijn gezicht. Deze verwondingen zijn vermoedelijk ontstaan door de klap met het wapen.

Signalement:
Man met een lichtgetinte huidskleur en rond de 20 jaar oud. Hij droeg een donkere spijkerbroek, een donkerblauwe pet, een donker schoudertasje en een zwarte leren jas.

Politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over dit incident. Zij worden verzocht te bellen met 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):