woensdag, 27. juli 2011 - 16:43

Man opnieuw verdacht van fraude met toeslagen

Rotterdam

Maandag 25 juli is een 20-jarige man uit Rotterdam na voorgeleiding door de officier van justitie van het Functioneel Parket in bewaring gesteld voor veertien dagen door de rechter-comissaris op verdenking van fraude met huur- en zorgtoeslagen.

De verdachte heeft vermoedelijk in de maand juni 260 maal rekeningnummers gewijzigd waardoor hij toegang kreeg tot de uitgekeerde toeslagen. Gisteren is een 19-jarige man, ook uit Rotterdam, aangehouden door de FIOD die verdacht wordt behulpzaam te zijn geweest bij het plegen van deze fraude afgelopen maand.

De 20-jarige Rotterdammer is al hoofdverdachte in een andere zaak van fraude met kinderopvang- en huur/zorgtoeslagen. Op 21 februari van dit jaar zijn drie mannen aangehouden die toeslagen voor huur/zorg- en kinderopvang op bankrekeningen van katvangers lieten storten. Die rekeningen werden vervolgens leeg gehaald. De vermoedelijke schade voor de belastingdienst wordt geschat op 8,5 ton. De verdachten zijn in voorlopige hechtenis gegaan en na de regiezitting van 31 mei op vrije voeten gesteld. Dit onderzoek loopt nog. Een van die drie mannen wordt nu dus opnieuw verdacht van het plegen van fraude.

De overheid treedt op tegen fraude met kinderopvang- en huur/zorgtoeslagen omdat het gaat om misbruik van gemeenschapsgeld.
Provincie:
Tag(s):