vrijdag, 14. januari 2011 - 11:30

Man overleden bij eenzijdig ongeval op Afsluitdijk

De politie onderzoekt een eenzijdig ongeval bij de sluizen van Kornwerderzand op de Afsluitdijk, waarbij een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden vrijdag om het leven kwam. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.45 uur reed de bestuurder, die vanuit de richting Harlingen kwam, volgens getuigen met hoge snelheid door de slagbomen van de openstaande brug. Het voertuig belandde vervolgens in het water.

Hulpdiensten gealarmeerd
Via 1-1-2 werden direct de hulpdiensten gealarmeerd. Niet alleen over de weg kwamen de hulpdiensten ter plaatse, ook twee reddingsboten van de KNRM voeren naar de plaats van het ongeval.

Duikers van de brandweer en van een bergingbedrijf troffen in de gezonken auto het levenloze lichaam van de man aan. In de omgeving van de plaats waar de gezonken auto lag, werd nog door de duikers onderzoek gedaan naar mogelijk andere slachtoffers. Deze werden niet aangetroffen.

A7 Afgesloten
Door de aanrijding werd de A7 van Fryslân naar Noord-Holland afgesloten. Het verkeer werd door Rijkswaterstaat via de zuidelijke rijbaan voorbij de sluizen geleid, zodat men alsnog naar Noord-Holland kon rijden.

Door de omleiding ontstond wel de nodige vertraging. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):