maandag, 18. april 2011 - 10:51

Man rijdt opzettelijk op voetganger in

IJsselstein

Een automobilist reed op zondagmiddag 17 april kennelijk opzettelijk op een voetganger in. Die raakte gewond.

Rond 13.20 uur bevond een 25-jarige man uit IJsselstein zich op de Statensingel. Hij zag dat een bekende van hem, een eveneens 25-jarige man uit IJsselstein, in een auto aan kwam rijden. De mannen had een al enige tijd een conflict over een vrouw. De voetganger ging op de rijbaan staan en gebaarde de automobilist te stoppen. In plaats van te remmen, gaf hij echter gas. De voetganger zag geen kans meer om opzij te springen, maar om niet onder de auto terecht te komen, sprong hij omhoog. Hij kwam op de motorkap en voorruit terecht en belandde vervolgens op straat. De verdachte ging er met hoge snelheid met zijn auto vandoor. Het slachtoffer had veel geluk en liep slechts licht letsel aan zijn hand en nek op.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met het slachtoffer en een getuige. Het slachtoffer deed aangifte van poging tot zware mishandeling. Hij zou zich onder doktersbehandeling stellen.

Agenten gingen naar de woning van de verdachte. Daar bleek hij niet aanwezig te zijn. Hij meldde zich aan het begin van de avond in het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Hij is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):