zondag, 22. mei 2011 - 11:08

Man schopt tegen vertrekkende trein en valt van perron

Zevenaar

Een 22-jarige man uit Zevenaar is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur gewond geraakt op het NS-station Zevenaar.

‘De jongen kwam bij een val terecht tussen een richting Didam vertrekkende trein en het perron en raakte daarbij gewond’, meldt de politie zondag.

De trein werd direct stilgezet, waarna de hulpdiensten enige tijd later gezamenlijk de jongen van het spoor konden tillen. De jongen werd met verwondingen aan de voet en het hoofd overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De traumahelikopter was ook ter plaatse gekomen.

Mogelijke toedracht
De politie gaat er vanuit dat jongen bij een groep hoorde die in de trein uit Arnhem ruzie had gekregen met een andere groep. Deze laatste bleef in de trein zitten. Vanuit de trein en vanaf het perron werd er nog over en weer gekibbeld.

Het slachtoffer zou op enig moment een trap hebben willen verkopen tegen de inmiddels vertrekkende trein. De jongen trapte echter op het moment dat hij ter hoogte stond van een ruimte tussen twee treinwagons, waardoor hij dus mis trapte en uit balans raakte en tussen de trein en het perron viel.

De vrienden van het slachtoffer die getuige waren, zijn mee naar het bureau genomen voor opvang en een kop koffie. Het bureau Slachtofferzorg kwam ter plaatse en ontfermde zich over hen.
Provincie:
Tag(s):